SECETĂ CU MIROS DE … PORUMB FIERT

Unii dintre fermierii buzoieni investesc enorm în irigații, în încercarea de a combate efectele secetei. Din păcate, măsura nu dă deloc efectele scontate. Pe de o parte, apa pentru irigații a devenit insuficientă, iar pe de altă parte, deși udate, culturile aproape că fierb din cauza căldurii extreme.

Cazul unui agricultor din județ, care deține suprafețe întinse de culturi de porumb irigate este edificator pentru a ilustra efectele temperaturilor extreme. Din cauza secetei, culturile sale au ajuns să capete miros de… porumb fiert.

Specialiștii în agricultură spun că, pe câmp, plantele suferă din plin din cauza lipsei de precipitații. În prezent, suprafețe întinse cultivate cu floarea-soarelui și porumb sunt deja compromise. Și Administrația Națională ”Apele Române” trage un semnal de alarmă privind problemele cauzate de secetă, caniculă și precipitațiile insuficiente, arătând că mare parte din lacurile din județ au un nivel scăzut de apă. Este și motivul pentru care apa trebuie consumată rațional în zonele tradițional expuse secetei, iar atunci când plouă este indicat ca oamenii să stocheze apa de ploaie.

Related posts